Hitelfelvételi szolgáltatások

Mi a magunk részéről tevékenységünkre legszívesebben a hitelközvetítés szót használjuk. Nézetünk szerint ez fejezi ki a legpontosabban tevékenységünk lényegét, a hitelt kereső és a hitelt kínáló felek szerződésig történő eljuttatását.

A hitelközvetítést mi két nagy fázisra bontjuk: hiteltanácsadásra és hitelügyintézésre vagy lebonyolításra.

Építési példával élve az előbbi a tervezés, kiválasztás, az utóbbi a kivitelezés, megvalósítás.

Ha szétnéz a piacon, akkor a fenti fogalmak alapján a következő közvetítői hitelfelvételi szolgáltatásokkal (hitelközvetítői modellekkel) fog találkozni:

  1. elsősorban a tanácsadásra alapozott
  2. elsősorban az ügyintézésre alapozott
  3. tanácsadásra és ügyintézésre alapozott

Csak tanácsadók

Az a) csoportba tartozókat onnan ismerheti fel, hogy nekik csak az a lényeg, hogy az ő nevük alatt álljon össze valahogy valamelyik banknál az Ön hitelkérelme és az kerüljön be a fiókba, aztán részükről a fáklyás menet onnantól, mert akkor kezdődik a macerás szakasz, úgyhogy azzal már bajlódjon szépen Ön és a fiók együttesen. Honnan ismerheti fel az ilyen típust? Kérdezze meg, hogy mit is vállal pontosan! Vagy nézze át aláírás előtt a megbízási szerződését, hogy pontosan mire is terjed az ki! Ha nincsen benne vagy nincsen egyértelműen benne, hogy az ügyintézésre is kiterjed a hitelfelvételi szolgáltatás, akkor kezdjen el erősen gyanakodni, mert könnyen lehet, hogy akkor fogja utoljára látni a közvetítőjét, amikor átadja neki a hitelkérelmi csomagját, utána se telefon, se email…

Mondjuk az ilyeneknél ne vegye készpénznek azt sem, amit a tanácsadás során hallott tőlük, hiszen nagy az esélye annak, hogy ha az időigényesebb ügyintézéssel nem akarnak már foglalkozni, akkor a tanácsadásuk sem volt a helyzet magaslatán…Miért is? Csak azért, mert aki nem vállalja az általa kimunkált ajánlatok egyikének korrekt végig vitelét, az vajon mennyire érez felelősséget azért, hogy amit letett az asztalra, az ténylegesen is meg fog-e, meg tud-e valósulni? Még akkor is igaz ez, ha meghiúsulás esetén elesik ő is a bevételtől. Ez a típus a lehető legkisebb fáradtsággal akar a lehető legtöbbet keresni, Önön, de anélkül, hogy törődne azzal, hogy Önnek mi lenne a legjobb!

Több fiókvezető partnerünk is mesélte már, hogy ez a típusú közvetítő sokszor még arra is képtelen, hogy egy hibátlan kalkulációt összeállítson Önnek, ezért inkább ellátogat a fiókba és ott kér papír alapon (!) kalkulációt és az alapján „ad ajánlatot” Önnek is, ami praktikusan annyit tesz, hogy a fiók által kinyomtatott ajánlatot leteszi Önnek az asztalra és ha képes volt többet is összeszedni, elkezdi valamelyiket dicsérni. Másik ismertető jele, hogy miután megkapta az ügyét, azért látogat el a fiókba, mert csak begyűjtött pár aláírást a nyomtatványokra, s a „maradék” kitöltését a fiókra bízza.

De a legszebb gyakorlat az egyik legnagyobb hálózatnál dolgozott volt kolléganőm elmondása szerint az volt, hogy azt várták el tőlük, hogy egy órán belül jussanak el a bemutatkozástól a papírok töltögetéséig, amiket utána nyomban adjanak is le a fióknak és szaladjanak gyorsan tovább a következő ügyfélhez „tanácsot adni”….

Csak ügyintézők

Kicsit jobb talán a helyzet a csak ügyintézéssel foglalkozó közvetítőknél, mert ők legalább arra fordítanak azért figyelmet, hogy effektíve legyen is hitel abból, amit elkezdenek. Ők jellemzően csak egy vagy kevés bankkal dolgoznak, ezért tőlük ne várjon objektív tanácsadást, ők azt fogják tudni csak dicsérni, amijük éppen van. Ők sok esetben ún. függő közvetítők, ami annyit tesz, hogy csak egy banknak dolgoznak vagy éppen korábban alkalmazottként vagy ún. mobilbankárként ott dolgoztak és nagyon ismerik a járást. Velük akkor jár jól, ha pont azt a bankot ismerik jól, amelyiket objektíve Önnek is érdemes választania, de arra ne tőlük várjon független választ, hogy vajon amivel ők dolgoznak, az Önnek a legjobb-e?

Honnan lehet őket felismerni? Ha korrekten és törvényesen dolgoznak, akkor egyből fel kell, hogy fedjék függő mivoltukat és meg kell nevezniük, hogy melyik bankot képviselik. Ha nem korrektek vagy ezt igyekeznek elhallgatni és független tanácsadó látszatát kelteni, akkor pedig egyszerűen kezdje el őket tesztelni 1-2, tetszőlegesen kiválasztott bankból és hamar fel fogja ismerni, hogy melyiket ismerik ténylegesen és melyikről vannak csak felületes ismereteik.

Tanácsadók és ügyintézők egyben (azaz 2 in 1!)

Végül a c) csoportba tartozók egyesítik magukban mindazt, amit Önnek mi hitelközvetítés címén is kínálunk: vagyis objektív, alapos tanácsadást és utána a bankok által kínált lehetőségekhez képest korrekt ügyintézést a folyamat végéig, azaz hitele folyósításáig.

Mindhárom modellnél vannak jók és rosszak is, csak Öntől kapott külön sikerdíjért vagy kizárólag banki jutalékért, tehát Önnek ingyenesen dolgozók is, ezekről a Hitel felkészítő tanfolyamunkban külön is írunk a következő részekben:

  1. Mikor fizessen a közvetítőnek?
  2. Miről ismeri fel a hozzá nem értő hitelközvetítőket?
  3. Mitől jó egy hitelközvetítő és miről ismeri őt fel?
  4. Hitelügynök, hitelközvetítő, pénzügyi tanácsadó, hiteltanácsadó, hitelügyintéző, függő ügynök, többes független közvetítő, alkusz: ki kicsoda a hitelpiacon?

Arról, hogy a hitelfelvételi szolgáltatások a tanácsadás ill. az ügyintézés során mit is kell, hogy magukba foglaljanak, az alábbi linkeken érhet el bővebb információkat:

Hasznos tudnivalók hitelfelvétel előtt