Okoshitel hitelközvetítés – ha csak a legjobbal éri be!

Hitelt felvenni szinte bárki tud. Önállóan, besétálva a bankba vagy hitelközvetítőt igénybe véve. Hitelt közvetíteni is nagyon sokan tudtak. Ha ez ilyen egyszerű, akkor miért hallani most annyit a hitelesek problémáiról? Nos azért, mert nem mindegy, hogy hogyan és hol vesz fel hitelt!

Az Okoshitel azért jött létre, hogy ne csak arra az egyszerű kérdésre tudjunk választ adni Önnek, hogy hol kaphat hitelt, hanem arra is, hogy hol kaphat a legjobb feltételekkel hitelt! Ez egy sokkal nehezebb feladat.

Miben jelent ez többet egy átlagos banki hitelfelvételhez képest?

Egy banki ügyintéző, tanácsadó, jelzálog specialista, hitelreferens, nevezzék őt bárminek is a bankban, a legjobb esetben is csak arra a kérdésére tud Önnek választ adni, hogy náluk éppen milyen termékek léteznek és azok közül melyik az Ön számára legjobb választás szerinte. Ez a legjobb eset. Ez akkor következik be,

 1. ha ismer mindent a kínálatukból (átlag 30 termékről beszélünk bankonként a jelzáloghitelek terén, tehát kellően felkészült).
 2. ha van elég ideje Önt alaposan végighallgatni a hitel igényével kapcsolatban (nincsen leterhelve mindenféle adminisztrációval)
 3. látott már elég hitel ügyletet és azok között az Önéhez hasonlóval is találkozott már (elég tapasztalt)
 4. végül éppen nem olyan motivációs rendszerben van, ami arra sarkallja, hogy ne az Önnek esetleg valamiért kedvezőtlen, de a banknak kedvező, hanem kifejezetten az Önnek legkedvezőbb megoldásra tudjon koncentrálni.

Mit gondol, ez a négy feltétel egyszerre hány helyen és hány hitelügyintézőnél teljesül maradéktalanul? Súgunk: elvétve. Valamelyik alapfeltétel mindig sérül, ezért a bankfiókban kapható hiteltanácsadás eleve tökéletlen tud csak lenni.

Figyelem! Ezzel nem azt állítjuk, hogy nem értenek a hitelezéshez vagy félrevezetik Önt. Csupán annyit, hogy nagyon ritka az olyan hitelreferens, akinél megvan a megfelelő tudás, van még elég ideje elmélyedni 1-1 új hitelkérelemben, látott már több száz különféle ügyletet és éppen olyan bankban és fiókban ül, ahol a motivációs rendszer arra ösztönzi, hogy Önnek a legjobb hitelt adja.

De még ha mindez teljesül is, akkor is csak egyetlen bank kínálatában találta meg az Önnek legjobbat. Mi van akkor a többivel? Érdemes-e azoknál is keresgélnie? Tapasztalataink szerint igen, mert nem csak árazásban, hanem a jelzáloghitelek minden egyéb feltételében is hatalmas különbségek tudnak lenni a bankok között. A kérdés innentől kezdve már csak az, hogy ha érdemes végignéznie azt a hitelpiacot, amin egyszerre egy időben min. 500 különféle jelzáloghitel van, akkor van-e erre több hete és vajon tényleg meg fogja-e találni az Önnek leginkább megfelelő hitelt?

Miben nyújt az Okoshitel többet egy átlagos hitelközvetítőhöz képest?

Egy átlagos hitelközvetítő átlagos színvonalú tanácsokkal tudja Önt ellátni. Egy átlagos hitelközvetítő középfokú végzettségű, sok esetben egykori banki dolgozó. Arra tud általában Önnek választ adni, hogy hol tudja elintézni az Ön hitelét. Arra már nem, hogy hol járna a legjobban, hol lenne érdemes hitelt felvennie. Egyszerűen azért, mert az egész más mélységű tudást feltételez. Ahhoz az kell ugyanis, hogy

 1. a hitelpiaci kínálat szinte egészét ismerje (ez min. 500-féle termék egy időben)
 2. legyen elég ideje Önt végighallgatni és alaposan körbejárni hitelének minden jogi és pénzügyi vonatkozását, a hitel feltételeit
 3. látott már elég hitelfelvételt és azok között az Önéhez hasonlóval is találkozott már (elég tapasztalt)
 4. végül képes elvonatkoztatni attól, hogy melyik banktól mennyi jutalékot kap, mert ha nem és csak azt nézi, hogy hol kap többet, akkor máris sérül a függetlensége és tanácsainak értéke is az Ön számára.

Az Okoshitelnél kizárólag olyan hiteltanácsadó dolgozik, aki

 1. közel a teljes piaci kínálatot használja (még mi sem állítjuk, hogy mindent, de majdnem mindent): erre bizonyíték, hogy az elmúlt 7 év során összesen 21 különböző banknál vittünk végig folyósításig hitelfelvételeket
 2. kifejezetten személyesen szeret csak tanácsokat adni a hitelezéssel kapcsolatban, mert úgy látjuk, máshogy magas színvonalon nem lehet (ezért is nem küldözget senkinek sem vaktában ajánlatokat)
 3. szakirányú felsőfokú végzettségű, azaz általában közgazdász vagy min. 7 éves hitelközvetítői tapasztalata van, emiatt szakértelemben és tapasztalatban nem szenved hiányt
 4. minden bank mindenféle ügylete után ugyanazt a jövedelmet élvezi, emiatt kifejezetten arra tud koncentrálni, hogy megtalálja Önnek a legkedvezőbb hitelezési megoldást.

Az Okoshitel ezért okos hitel. Emiatt van a hangsúly a tanácsadáson, miközben része a hitelközvetítői szolgáltatásnak a hitelügyintézés is természetesen.

Mi az, hogy legjobb hitel, a legjobb feltételekkel?

Ez mindenkinek más. Nagyon fontos, hogy a legjobb hitel nem egyenlő a legolcsóbbal!!! Ha nem hiszi, kérdezze meg japán jen vagy svájci frankos deviza jelzáloghitellel rendelkező ismerőseit. Ők már tudják. Mi azért is vagyunk, hogy Ön ne kerüljön hasonló helyzetbe.

Tehát a legjobb mindenkinél és minden hiteltípusnál mást jelent. Van,

 1. akinél maximális hitelösszeget, mert kicsi az önereje,
 2. akinél maximális esélyt, mert kevés hitel lehetőség közül választhat csak,
 3. akinél a lehető legrövidebb átfutási időt, mert nem fizetés esetén komoly kár éri (pl. elveszíti az adott foglalóját),
 4. akinél maximális kiszámíthatóságot, mert hallott már eleget a hitelek kockázatairól és a legtöbbre az előre látható, kiszámítható hiteltermékeket tartja,
 5. akinél a lehető legkisebb költséget, mert ha már hitelt vesz fel, akkor azt a lehető legkisebb költség mellett szeretné megtenni, s végül
 6. akinél mindezek valamilyen kombinációja a fontos szempont a hitelfelvétel során

Ön mondja meg, hogy milyen szempont szerint keressünk Önnek hitelt a piacról, mi pedig megmutatjuk Önnek, hogy melyik bank milyen hitelajánlatot kínál arra, amit Ön keres. Addig kérdez, amíg nem kap választ minden kérdésére, mi pedig minden hitelről elmondunk mindent, amit csak tudunk, jót is, rosszat is. Nem mi döntünk, hanem Ön. Ellátjuk viszont a jó döntéshez szükséges valamennyi elérhető információval, amivel csak rendelkezünk.

Célunk tehát, hogy

 1. a banki hitelajánlatok sokasága átláthatóbbá,
 2. a hitelezési ügymenet sikeressége kiszámíthatóbbá,
 3. a hitelügyintézés gyorsabbá és rugalmasabbá váljon az Ön számára.

Mert tudjuk, hogy a lakáshitel vagy egyéb jelzáloghitel felvétel egy komoly, az Ön életében előforduló egyik legfontosabb pénzügyi döntése lesz.

Fontos, hogy kérésre nem csupán a hiteligénylés alatt, hanem az egész hitelfelvételi folyamat alatt, és azt követően is ellátjuk kellő mennyiségű és minőségű információval a hitelpiaci ajánlatokról és változásokról.

Az alábbi öt helyszínen állunk személyes tanácsadás céljából rendelkezésére:

 1. Kötponti Iroda ( 1033 Budapest, Fő tér 2.)
 2. Allée Corner Iroda (1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.)
 3. Bázis Office Center (1027 Budapest, Horvát utca 14-24.)
 4. Budaörsi Iroda (2040 Budaörs, Templom tér 22. )
 5. Szegedi Iroda (6723 Szeged, Római krt. 33. )

Mindenhol kérjük, hogy legyen kedves előzetesen időpontot egyeztetni. Ebben az esetben biztosan ott találja valamelyikünket és várakoznia sem kell.

Minimálisan teljesítendő feltételeink:

 • egyik ügyleti szereplő sem szerepel a negatív KHR listán (nincsen rendezetlen fennálló tartozása egyetlen bank felé sem),
 • rendelkezésre áll egy megfelelő értékű, fedezetként felajánlható ingatlan,
 • az igénylendő hitelösszeg meghaladja a 2 millió Ft-ot.

Minden más esetben sajnos nem tudjuk vállalni sem a tanácsadást, sem a lebonyolítást. Megértésüket köszönjük.

Hasznos tudnivalók hitelfelvétel előtt